Ajax en Babel wachten op Newcastle, PSV verhoogd bod op Luque

In het Algemeen Dagblad laat Martin van Geel weten dat Newcastle United vorige week de interesse voor Babel kenbaar heeft gemaakt. ‘Maar sindsdien is het stil gebleven’, aldus de Technisch Directeur van Ajax. De zaakwaarnemer van Babel; Winnie Haatrecht, laat weten dat afgesproken is dat hij alleen iets hoort van Ajax als er een akkoord is tussen de clubs. Hij verwacht dat de Engelsen Ajax vandaag of morgen wel zullen benaderen.

Maar ik kom pas in actie als Ajax het bod accepteert. Op dat moment ga ik alles met Ryan en zijn vader bespreken, verdiepen we ons uitgebreid in de club en nemen vervolgens een afgewogen beslissing.’’

Haatrecht wil voorkomen dat Babel wordt afgeleid van zijn dagelijkse werk bij Ajax. ,,Vorig jaar was er serieuze interesse vanuit de serie A,’’ aldus de zaakwaarnemer. ,,We zijn toen in Italië geweest en hebben met mensen gesproken, maar Ajax ging niet akkoord met het bod dat er lag. Zo’n scenario willen we nu voorkomen, want dat leidt alleen maar af.’’

Ook Babel zelf zegt zich voorlopig niet druk te maken. ,,Er is zoveel gesuggereerd de laatste weken,’’ aldus de voetballer. Of Newcastle een club is waar ik naartoe wil? In eerste instantie niet nee. Maar ik hoor het allemaal wel.’’

Luque
Ondertussen bevestigde Roeder van Newcastle United ook bezig te zijn met de huur van een andere spits. Daarnaast zou Newcastle ook in onderhandeling zijn met PSV over de verhuur van Luque. Gisteren werd er de hele dag druk heen en weer gebeld. PSV heeft het bod van een paar weken geleden verhoogd. De Engelsen zouden nu toch bereid zijn de aanvaller te huren om zijn transferwaarde – Luque kwam voor 14 miljoen euro naar Newcastle – nog enigszins op peil te houden.

Related posts