Davids nog steeds even explosief als vroeger
Ten Cate: ‘Ik wilde Davids in juni al bij Ajax hebben’

De inmiddels 33-jarige Edgar Davids is na Gabri en Leonardo de derde Ajacied die door Henk ten Cate persoonlijk werd overgehaald om naar Ajax te komen. Met de terugkeer van Davids, te vergelijken met die van Rijkaard meer dan een decennium geleden, begint de puzzel van Ten Cate serieus in elkaar te vallen. Ten Cate meldt tegenover Sportweek dat hij Davids er in juni al bij had willen hebben.

Davids wordt in maart 34 jaar, hoe is het met zijn eigen explosiviteit? Moniz: “Qua explosiviteit heeft hij helemaal niets ingeleverd. Met Troy Douglas, zijn kracht- en sprinttrainer en met zijn persoonlijke fysiotherapeut is hij daar dagelijks mee bezig. Het feit dat hij een heel team om zich heen heeft verzameld om hem fit te houden, zegt wat dat betreft meer dan genoeg.”

Davids staat bekent als ‘geen makkelijke jongen’ en daar heeft Ajax er al een paar van! Het is nu aan Ten Cate om spelers als Leonardo, Sneijder, Perez en Davids te beteugelen, zowel binnen als buiten het veld. Spurs-assistent Ricardo Moniz denkt dat die problemen qua Davids wel mee zullen vallen: ,,Ik zou iedereen willen adviseren niet te snel over Davids te oordelen. Ik heb hem alleen maar als een heel sociaal mens leren kennen.”

Related posts