Ajax wil snel duidelijkheid van Babel over contractverlenging na bod van Newcastle

Newcastle United is bereid ongeveer zeven miljoen euro voor Ryan Babel neer te leggen en tevens de Spaanse flankaanvaller Albert Luque naar Ajax te transfereren (zie eerder bericht). Op de burelen bij Ajax is het bericht met gemengde gevoelens ontvangen. Men wil nu snel duidelijkheid van Babel of hij wel of niet zijn contract, dat tot 2008 loopt, wil verlengen en onder welke voorwaarden dat dan is. Als Babel niet verlengt zou men wel iets voelen voor het aantrekkelijke aanbod dat de club uit de Premier League nu heeft neergelegd.

Voorzitter Freddy Shepherd van Newcastle United bevestigde tegenover het AD dat er besprekingen gaande zijn en dat hij er veel voor over heeft Babel naar Engeland te halen. Ook technisch directeur Martin van Geel van Ajax bevestigt dat er interesse van Newcastle voor Babel is, maar Van Geel zegt dat de Britse club nog geen officieel bod heeft neergelegd.

De twintigjarige aanvaller zou wel oren hebben naar een overgang naar Engeland. Tijdens de winterstop bezocht Babel een wedstrijd van Arsenal, waar zijn boezemvriend Robin van Persie speelt. De Amsterdammer zou met name gelokt worden door de miljoenensalarissen in de Premier League. Babel ontvangt bij Ajax een relatief bescheiden salaris en kan met zijn transfer naar Newcastle in één keer miljonair worden.

Of Ajax belangstelling heeft voor Luque is nog onduidelijk. De aanvaller wordt aan de Amsterdammers inclusief het miljoenenbedrag aangeboden. Newcastle United wil af van de elfvoudig Spaans international, die in 2005 voor vijftien miljoen euro overkwam van Deportivo La Coruña. Daarvoor speelde Luque voor Real Mallorca en Barcelona. In 1997 werd de Catalaan door Louis van Gaal bij de selectie van Barça gehaald.

Luque kan niet aarden in Engeland. De laatste tijd heeft hij vanwege blessures weinig gespeeld bij Newcastle. Een transfer naar PSV vond onlangs geen doorgang.

Related posts