DAVIDS DEFINITIEF AJACIED
Tottenham en Ajax bereiken akkoord; geen afkoopsom

Ajax heeft zaterdagavond laat een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer van Edgar Davids. Voor de 34-jarige middenvelder hoeft uiteindelijk geen afkoopsom betaald te worden. Bij de club uit Noord-Londen drukte Davids zwaar op de begroting. Van die last is Tottenham nu verlost.

Davids had ook enkele andere aanbiedingen op zak die aanzienlijk lucratiever waren o,.a. van FC Dallas, maar hij koos in navolging van Jaap Stam voor de sportieve uitdaging bij Ajax en was daarvoor bereid geld in te leveren. Waarschijnlijk vindt morgen of dinsdag de medische keuring plaats in Amsterdam, waarna ook het contract wordt getekend. De 74-voudig international is eventueel direct inzetbaar in de topper tegen Feyenoord, hoewel hij op 20 december voor het laatst in actie kwam voor de League Cup tegen Southend United.


Edgar Davids, na tien jaar terug bij Ajax”

Weg met ruzie
Boulevardkrant Sunday Mirror meldt dat Edgar Davids op explosieve wijze zijn periode bij Tottenham Hotspur heeft beëindigd. Op donderdag zou de training zijn geeindigd met een felle confrontatie tussen Davids en coach Martin Jol. De middenvelder kwam vrijdag vervolgens al tot een akkoord met Ajax, op de training van de Spurs verscheen hij vervolgens niet meer.

Niet in UEFA Cup
Ajax kan in het toernooi om de UEFA Cup niet beschikken over Davids, omdat de 74-voudig international met Tottenham deze jaargang al twintig minuten in actie kwam in dezelfde competitie.

Related posts