Van der Sar: ‘Sneijder en vdVaart moeten zich eens echt laten gelden’

Edwin van der Sar wil dat spelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zich in Oranje eens écht te laten gelden. Dat laat de aanvoerder van het Nederlands elftal doorschemeren in een interview met de Volkskrant. Van der Sar noemde niet direct de namen van de jonge middenvelders, maar zijn woorden lijken voor het tweetal te zijn bestemd.

De 36-jarige doelman van Manchester United werd tijdens het vraaggesprek gevraagd of het een kwestie van kwaliteit is, dat Nederland zelden goed speelt. ,,Dat is een open deur. We hebben minder ervaring en kwaliteit. We hebben wel een groep met potentie. Spelers die al jarenlang rondlopen moeten eigenlijk iets meer gaan brengen. Ze hebben een EK en een WK meegemaakt. Ze moeten inzien dat ze het vertrouwen krijgen en elke keer worden geselecteerd. Dan moeten ze het wel een keer laten zien.”

Geen namen
Namen noemde Van der Sar niet, ook niet toen de verslaggever die van Van der Vaart, Sneijder, John Heitinga en Nigel de Jong invulde. Van der Sar: ,,Ze moeten het niet in één wedstrijd laten zien, maar gedurende een lange serie graag. Ze zijn jong, maar ze lopen toch al vier, vijf jaar mee.”

Related posts