‘Davids vroeg drie keer meer dan FC Dallas bood’

De transfer van Edgar Davids naar FC Dallas is afgeketst op de salariseis van Davids, zo meldt Sportweek zojuist. FC Dallas bood $ 800.000,- (€618.812,-) maar Davids ging daarmee niet akkoord. Het gat tussen de salariseisen van Davids en tot hoever FC Dallas wilde gaan was te groot. ,,Hij vroeg meer salaris dan wij konden bieden. Niet zoals Beckham, maar wel drie keer meer dan wat wij boden, aldus een woordvoerder van FC Dallas” in Sportweek. Davids is inmiddels wel persoonlijk tot een akkoord gekomen met Ajax. Of hij zijn eisen aangepast heeft is niet bekend.

Alleen Tottenham Hotspur, de huidige werkgever van de 34-jarige oud-international, kan een overgang nog dwarsbomen. Daar lijkt de zaak echter niet op te gaan stranden, omdat de Engelsen Davids blijkbaar zo graag kwijt willen dat ze bereid zijn mee te betalen aan diens loon. 75.000 euro per week lijkt dan ook veel te gortig voor Ajax. Davids bekeek dit seizoen de meeste wedstrijden van zijn club vanaf de tribune.
Met de komst van Davids gaat een grote wens van Henk ten Cate in vervulling. De trainer van Ajax is al meer dan een half jaar op zoek naar een ervaren middenvelder. Ten Cate werkte in het seizoen 2003/2004 bij Barcelona met Davids. De coach acht Davids in de huidige vorm nog steeds een aanwinst voor Ajax.

Related posts