Eenvoudige bekerzege op Haarlem: 4-0

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een simpele bekeroverwinning geboekt op Haarlem. Na een vroeg eigen doelpunt was de wedstrijd al gespeeld. Leonardo; zijn eerste bij Ajax en twee keer Kenneth Perez deden vervolgend nog een duit in het zakje: 4-0.

Helaas, wegens omstandigheden ditmaal geen uitgebreid fotoverslag

Henk ten cate was na afloop vrij positief over het spel van Ajax: ,,Voetballend gezien was het gewoon goed. We hebben Haarlem goed onder druk gezet en diverse grote kansen gekregen. Misschien hebben we wel te weinig gescoord. Maak je drie of vier doelpunten meer dan ziet de einduitslag er wat beter uit. Maar goed, ik ben niet ontevreden. We hebben het hele duel geconcentreerd gespeeld. Dat is een grote stap vooruit. Ik denk ook dat het publiek een leuke wedstrijd heeft gezien. 4-0 is gewoon een goede overwinning. Ik denk dat er vanavond niemand met een Ajax-hart met een negatief gevoel naar huis gaat.”


Leonardo a la Ronaldinho na zijn eerste doelpunt voor Ajax

Ajax-Haarlem 4-0 (3-0)
8. Eigen doelpunt 1-0
34. Leonardo 2-0
40. Kenneth Perez 3-0
90. Kenneth Perez 4-0

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 23100
Geel: Axwijk, v. Beelen (beide Haarlem)

Opstelling Ajax:
Gentenaar, Ogararu, Stam (’46 Heitinga), Vermaelen, Grygera, Maduro, Perez, Lindenbergh, Rosales, Huntelaar (’46 Babel), Leonardo

Opstelling Haarlem:
Heyblock, Frankel, vd Kruis, Ravensbergen, Axwijk, Berck Beelenkamp, v. Toor (’87 Burgzorg), v. Beelen (’83 Wijks), De Graaff (’70 Cairo), El Gaaouiri, Ahahoui

Related posts