Niertransplantatie Klasnic
‘Rosenberg staat op punt te vertrekken naar Werder Bremen’

Markus Rosenberg staat volgens het Duitse Kicker op het punt voor 4,5 miljoen euro over te stappen naar Werder Bremen. Ajax en Werder wilden niet reageren op het bericht. De Amsterdammers gaven dinsdag wel te kennen dat verkoop van de Zweedse aanvaller bespreekbaar is, verhuur is geen optie. Werder, de komende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup, ziet in Rosenberg een vervanger van Ivan Klasnic.

Via een statement op de officiele website van Werder Bremen maakte de advocaat van de speler bekend dat Klasnic op korte termijn een niertransplantatie zal ondergaan. Sinds november kampt hij met nierproblemen en onlangs werd duidelijk dat een niertransplantatie onvermijdelijk bleek. Inmiddels zou een geschikte donor zijn gevonden. De verwachting is dat hij over een maand of twee weer in actie kan komen.

Ajax nam Rosenberg in 2005 voor naar verluidt vijf miljoen euro over van het Zweedse Malmö FF. Hij kende onder Danny Blind een redelijk debuutseizoen met twaalf doelpunten in 31 Eredivisieduels. In de plannen van Henk ten Cate komt hij echter niet voor. Rosenberg mocht al langer weg uit Amsterdam. Het Franse Olympique Lyon en de Spaanse clubs Levante en Celta de Vigo toonden eerder ook al interesse. Lyon koos voor een andere spits. Levante en Celta willen vooralsnog de Zweed alleen huren maar dat wil Ajax absoluut niet.

Related posts