Heitinga: ‘Nog geen sprake van akkoord met Ajax’

In het Algemeen Dagblad ontkende Heitinga al met Ajax in de eindfase te zijn in de onderhandelingen over contractverlenging tot 2011, zoals Martin van Geel eerder had aangegeven. “Zo heeft Martin van Geel dat gezegd. Maar er zijn nog wel wat dingen die besproken moeten worden. Inhoudelijk, en ook sportief. Mijn huidige contract loopt in 2008 af. Wil ik nog één jaar blijven of nog vier jaar? Daar denk ik wel over na, dat lijkt me logisch. En natuurlijk bespreek ik ook wat mijn rol binnen het elftal moet worden.”

In het Algemeen Dagblad ontkende Heitinga al met Ajax in de eindfase te zijn in de onderhandelingen over contractverlenging tot 2011, zoals Martin van Geel eerder had aangegeven. “Zo heeft Martin van Geel dat gezegd. Maar er zijn nog wel wat dingen die besproken moeten worden. Inhoudelijk, en ook sportief. Mijn huidige contract loopt in 2008 af. Wil ik nog één jaar blijven of nog vier jaar? Daar denk ik wel over na, dat lijkt me logisch. En natuurlijk bespreek ik ook wat mijn rol binnen het elftal moet worden.”

Dat laatste is een lastig punt, want Heitinga speelde de laatste seizoenen op talloze posities. Op zijn meest natuurlijke plek, die van rechter centrale verdediger, is Jaap Stam voorlopig onomstreden. De aanvoerder speelde gisteren opnieuw indrukwekkend en onderstreepte daarmee zijn waarde. Als rechtsback en linker centrale verdediger zijn Heitinga’s kansen groter, maar de Ajacied voelt zich er minder op zijn gemak. Op het middenveld is het maar de vraag hoe de concurrentie er op termijn uitziet.

Heitinga oogt dit seizoen sterk en zelfverzekerd aan de bal. Een contrast met pak ‘m beet een jaar geleden, toen hij hardnekkig worstelde met zichzelf. ,,Ik voel me nu een stuk beter,’’ aldus Heitinga. ,,Na de nierkneuzing die ik opliep tegen Inter, vorig seizoen in de Champions League, is het steeds beter gegaan. Mijn selectie voor het WK paste al in dat beeld. Dit seizoen wil ik die lijn doorzetten.’’

Related posts