Ajax-Utrecht 1 dag later, door Hoekie

Zondag 21 januari 2007. De eerste competitie wedstrijd van het jaar 2007 staat op het programma. Ajax speelt thuis tegen FC Utrecht. Wat gaat ons de 2e helft van de competitie brengen.

Nieuw lied ?
Voor de wedstrijd kregen we het nieuwe Ajax lied te horen.
Laat het bij deze ene keer blijven aub!

Aanvangstijd
Aanvang wedstrijd; 12:30 uur
KNVB wedstrijden horen om 14:30 uur plaats te vinden!!

Welkom
Hier zijn we uiteindelijk voor gekomen.
We gaan er maar weer eens goed voor zitten.
Vak 410 heeft in ieder geval in de kerstvakantie niet stil gezeten!
Met fantastische doeken worden de spelers ontvangen.

De Wedstrijd
Ajax begint de wedstrijd (weer) erg slap. Binnen een paar minuten had Utrecht al op 0-1 kunnen staan. Uit een corner kreeg Ajax maar met veel moeite de bal uit de 16.
Na zo’n 15 minuten kreeg Ajax de wedstrijd eindelijk in handen. Dit was dan ook voor 15 minuten. In dit kwartier wist Ajax twee keer te scoren. Twee fantastische treffers van Heitinga en Sneijder. Daarna vond ik de wedstrijd ver weg zakken. Zakelijk uitspelen noemt men dit….
Hebben ze zo hard getraind in Zuid-Afrika ? Wat is er toch met Ajax ?

HTC
Na de samenvatting zie en hoor ik Henk Ten Cate op TV zeggen; ik ben best tevreden, vorig jaar 0 punten tegen Utrecht en nu 6. Ze waren ook al geslaagd tegen PSV maar inmiddels sta je wel 11 punten achter! Ik weet het niet met HTC. Deed Blind het dan zo veel slechter ? Zoals Ajax starte tegen Utrecht; moet je vooral in Bremen doen of zijn ze dan wel scherp HTC ?

Afloop
Ik vond de wedstrijd dan ook als een kaars uitgaan. Helaas kon Ajax de wedstrijd niet met een 3e goal afsluiten. Enig lichtpuntje in de 2e helft waren de paar acties van Leonardo. Woensdag tegen Haarlem… zou dat de reden zijn voor het zakelijk uitspelen ? 😉

Opviel
Wat mij verder nog opviel dit weekend. Luinge had nog gloeilampen nodig volgens mij…. De eerste strafschop is er geen want de overtreding word buiten de 16 ingezet. De tweede strafschop is er geen. Als je ze hiervoor gaat geven kan je bij elke hoekschop standaard fluiten voor een strafschop.

En dan nog de heer Steinsson van AZ. Was het weer een tackle op de bal meneer van Gaal ? Tegen Emanuelson geen overtreding en geen kaart. Gabri tegen Vitesse, zelfde actie, hij krijgt een overtreding tegen en een gele kaart. De heer Steinsson tegen Ado afgelopen weekend ? Geen overtreding en geen kaart. Maar de speler van Ado is wel weken uitgeschakeld! En daarom word ik zo moe van de Nederlandse scheidsrechters. Uilenberg ga je werk eens doen!

Tot de klassieker!

Groet, Hoekie

Related posts