Ajax wil kennis jeugdopleiding exploiteren in China

In De Volkskrant laat algemeen directeur Fontein weten dat de plannen van Ajax om China te veroveren steeds concreter worden. Op dit moment is er een haalbaarheidsstudie gaande om te bekijken of de plannen doorgevoerd kunnen gaan worden.

,,Ajax heeft een fanbase van 40 tot 100 miljoen mensen in China. Die kennen de club niet alleen van de successen in de Champions League en van spelers als Cruijff, Van Basten en Bergkamp, maar vooral vanwege de jeugdopleiding. Wij onderzoeken de mogelijkheid of we die specifieke kennis van het opleiden van voetbaltalent kunnen exploiteren.”

,,Wij willen een concept ontwikkelen, dat uitgaat van samenwerking met de Chinese voetbalbond en een club. We hopen tussen nu en zes maanden een voorlopige overeenkomst te ondertekenen.”

,,De essentie is dat Chinese trainers naar Amsterdam komen en training krijgen, en dat spelers hier stage kunnen lopen. Een beetje het Ajax Cape Town-model. Maar dit is wel een plan voor de lange termijn hoor. We hebben hier het businessplan nog niet voor klaar liggen. We doen nu een haalbaarheidsstudie, want we willen niet zomaar ergens miljoenen instoppen.”

http://www.volkskrant.nl/sport/article389588.ece/Bij_Ajax_ligt_de_lat_nog_hoger

Related posts