Plannen om capaciteit ArenA uit te breiden naar 60.000 door plaatsen 3e ring

De late uitzending van Radio1 sport meldde gisteren dat de Arena zijn dak op wil vijzelen en een extra ring erop wil zetten, zodat er 10.000 extra plaatsen gecreeerd zouden worden. Hierdoor zou de totale capaciteit op 60.000 komen. Het ingenieursbedrijf Arcadis (ook al exploitant van de ArenA) zou al diverse tekeningen hebben gemaakt. Voor het beslissingsproces is minstens vijf jaar nodig gaf de woordvoerder aan. Als het doorgaat is het de bedoeling dat alle werzaamheden in een seizoen gedaan worden, zodat alle activiteiten blijven doorgaan. Het dak gaat er dan ook niet af, maar wordt opgevijzeld.

Binnen supporterskringen zou men liever zien dat men de enorme gracht dicht zou bouwen. Het is op zich al vreemd dat men nu plots wil gaan uitbreiden. Tijdens een van de ASD-bijeenkomsten met het bestuur van Ajax werd op vragen van de fans hierover geantwoord dat uitbreiding van het stadion (dichtbouwen van de gracht) momenteel geen issue was. Als reden werd gegeven dat het stadion tot dusverre slechts zeer sporadisch was uitverkocht en dus was het commercieel/financieel niet aantrekkelijk. Is men nu al van dat standpunt terug gekomen? Als dat zo is dan moet men zich toch echt achter de oren gaan krabben want hoe kan het dat een stadion dat net 10 jaar oud is nu al weer niet meer van deze tijd is?

Related posts