Huntelaar heeft moeite met zijn rol bij Ajax. Vertrouwensbreuk?

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelde Huntelaar dat het dit seizoen moeizaam gaat. Hij geeft zichzelf slechts een zesje tot nu toe. Dat ligt deels aan de rol in de spits bij Ajax waar hij moeite mee heeft.,,In dit team ben ik meer een aanspeelpunt dan vorig seizoen, ik sta vaker met mijn rug naar het doel.

Ik moet de bal vasthouden, de opkomende middenvelder zoeken of opendraaien en de rechtsbuiten aanspelen. Daar heb ik geen enkel probleem mee, maar het moet wel een kwestie zijn van geven en nemen. Ik vind dat ik dingen ook op míjn manier moet kunnen blijven doen. Voor mij als spits is het belangrijk dat ik ook voor de goal kom om zelf te scoren.”

De spits zegt Ten Cate niet veel te spreken. ,,Ik hou niet zo van spelers die voor elke kleinigheid naar de trainer stappen. Zo’n type ben ik niet. Ik vind dat een trainer naar een speler toe moet komen om bepaalde dingen te bespreken. Althans, zo zou ik het doen als ik trainer was. Iedere voetballer voelt of een coach onvoorwaardelijk in hem gelooft of niet.Dat klopt, maar als ik dat vertrouwen niet zou voelen, kan ik dat volgens mij beter niet in de krant zeggen. Dan zou ik dat eerst met de trainer bespreken. Ik speel elke wedstrijd, dat is voor mij het belangrijkste.””

Tijdens de wedstrijd tegen NEC werd Huntelaar net na rust al gewisseld. Op de opmerking van de journalist dat dit waarschijnlijk een prikkel was, reageert de speler: ‘Dat zou kunnen, maar dat is niet de beste manier om mij te prikkelen. Als het al een prikkel was, dan werkt het bij mijn averechts. Ik speelde absoluut niet goed, maar dat gold voor iedereen bij ons. Dus ik vond het niet leuk nee, dat lijkt me logisch.’

Related posts