Sportweek: ‘Kanu nu in de belangstelling van PSV’

Nu Ajax niet is ingegaan op de openbare sollicitatie van Kanu, lijkt PSV wel geinteresseerd. Volgens het blad Sportweek is Kanu na Lazovic en Luque de volgende optie voor de spitspositie van PSV . Ronald Koeman zou inmiddels al een eerste oriënterend gesprek hebben gevoerd met de aanvaller. De Nigeriaanse spits staat voor de keuze: bijtekenen in Portsmouth of terug naar het vasteland.

Om de belangstelling van PSV (lees: Ronald Koeman) beter te kunnen begrijpen moeten we terug naar het jaar 2001, aldus Sportweek: Acht weken na de oudejaarsbrand in Volendam had de crème de la crème van de Nederlandse voetbalwereld (Rijkaard, Van Basten, Gullit, Ronald Koeman) gehoor gegeven aan een oproep om een benefietwedstrijd te spelen. Grootste wens van de Volendamse jeugd: Dennis Bergkamp. De toenmalige vedette van Arsenal was helaas verhinderd, maar op het allerlaatste moment werd wel Nwankwo Kanu toegevoegd aan het sterrenensemble. Aan het einde van de bijzonder emotionele avond las Kanu een gedicht voor.

‘Als kind had ik hoop
ik hoopte een groot sporter te worden
en prijzen te winnen
ik hoopte beroemd te worden
toen leek er op een dag geen hoop meer
op de dag dat mijn lichaam gewond raakte
maar ik ben er nog
omdat mijn ziel sterk is gebleven
dankzij de mensen die me liefde schonken
zoveel liefde
dat mijn lichaam minder pijn doet
geef daarom liefde
veel liefde
alle hoop die je kunt geven
en hou je ziel sterk
dan is er altijd hoop’


Niemand hield het droog. Niet op de tribunes, niet in de huiskamer, maar ook de spelers op het veld lieten hun tranen de vrije loop. Op Ronald Koeman maakten de woorden van de Nigeriaan een verpletterende indruk en sindsdien heeft Kanu een speciaal plaatsje bij hem veroverd. Aldus de lezing van Sportweek.

Zie ook eerdere berichten hierover:
2 januari: Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts