‘Ajax tegen Utrecht met Leonardo en Babel in de basis, ten kostte van Huntelaar’

Hugo Borst, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, heeft in het programma Studio Voetbal weten te melden dat Ajax aanstaande zondag in het duel met FC Utrecht zonder Klaas Jan Huntelaar zal starten. Naast Huntelaar lijkt ook Wesley Sneijder onzeker voor een plaats in de basis.

De spits van Ajax heeft de vorm van afgelopen seizoen nog niet te pakken gekregen. Dit seizoen kwam hij in 16 gespeelde duels nog maar tien keer tot scoren, tot ongenoegen van Henk ten Cate. Lange tijd behield de hoofdtrainer van Ajax het vertrouwen in de spits maar nu lijken anderen de kans te krijgen zich in het centrum te bewijzen. ,,Nieuwe aankoop Leonardo heeft zich weten te bewijzen op trainingskamp in Zuid-Afrika en kan rekenen op een basisplaats, het zelfde geldt voor Babel”, aldus Borst.

In de met 1-3 verloren oefenwedstrijd tegen Ajax Cape Town speelde Huntelaar alleen de tweede helft én dat waren nu net de 45 minuten die Ten Cate tot ontevredenheid stemde. Voor rust probeerde Ten Cate het met Ryan Babel als diepste spits en nam de ploeg uit Amsterdam een eenvoudige 1-0-voorsprong. “Ryan deed het in de eerste helft heel goed als centrumspits,’’ meende de coach tegenover het AD. “Hij zorgde voor dreiging en was een prima aanspeelpunt. Na rust liepen we geloof ik wel twaalf keer buitenspel.”

,,Tegen Ajax Cape Town we speelden na rust niet meer om te winnen. Dat zegt veel over de spelers, van wie ik Leonardo overigens een positieve uitzondering vond. Daarnaast deed Ryan het in de eerste helft als centrumspits heel goed. Hij zorgde voor dreiging en was een goed aanspeelpunt. Ja, natuurlijk heeft dat invloed op mijn keuzes”, aldus een op FC Utrecht voorbereidende Henk ten Cate.

Related posts