Ajax wint!! Ajax verliest!!

Ajax heeft vanmiddag ondervonden dat de Zuid Afrikaanse godezonen met 3-1 te sterk waren. Ajax is op dit moment in Kaapstad ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Hoogtepunt van de trip door Zuid Afrika was de wedstrijd tegen de dochter club Ajax Cape Town.

Ajax begon de wedstrijd goed, want het was Ryan Babel die in de 14e minuut een voorzet van Tom de Mul binnentikte. Beide elftallen kwamen de eerste helft niet verder aan scoren toe. Ten Cate die nog had geprobeerd de wedstrijd naar vanavond te verzetten, vanwege de verzengende temperatuur, bracht een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Cape Town daarintegen liet het elftal nauwelijks gewijzigd aan de tweede helft beginnen. Dit verschil betaalde zich uit want Cape Town wist tot driemaal toe het net te vinden achter Dennis Gentenaar, daar waar de nieuwe voorhoede van Ajax het net niet meer kon vinden. De licht geblesseerde Stam en Heitinga bleven de gehele wedstrijd langs de kant, Leonardo maakte zijn debuut voor Ajax, Mitchell Donald had dat de eerste helft ook al gedaan.

Opstelling Ajax Cape Town:
Vonk (76. Andre Petim); Nazier Allie (79. Bryce Moon), Clifford Ngobeni (46. Granwald Scott), Mfundo Shumana (82. Coburn Woodington), Brent Carelse (67. Nathan Paulse), Bageta Dikilu (86. Tsholola Tshinyama), Russell Mwafulirwa (70. Daylon Claasen), Franklin Cale (70. Clint Julius), Brett Evans, Clayton Jagers, Thembikosi Fanteni (55. Mkhanyiseli Siwahla).

Opstelling Ajax eerste helft:
Stekelenburg; Anita, Grygera, Vertonghen, Lindenbergh; Donald, Perez, Gabri; De Mul, Babel en Rosenberg.

Opstelling Ajax tweede helft:
Gentenaar; Ogararu, Maduro, Vermaelen, Emanuelson; Leonardo, Krohn-Dehli, Sarpong (79. Manucharyan); Rosales, Huntelaar en Mitea

Related posts