Schandalig lage belangstelling dus Utrecht zonder fans naar Amsterdam

Er zullen geen Utrechtse fans aanwezig zijn bij het competitieduel Ajax-FC Utrecht van 21 januari aanstaande. Er was zo schandalig weinig animo onder de Utrechtse fans voor de verplichte treincombi dat club en Supportersvereniging vandaag hebben besloten de reis naar Amsterdam af te blazen. Afgelopen zaterdag was de kaartverkoop gestart. Die eerste dag zijn er 42 kaarten verkocht, maandag nog 8 en afgelopen dinsdag welgeteld 7. In totaal blijken dus slechts 57(!!) fans bereid hun club in Amsterdam te steunen.

De club had in samenwerking met de Supportersvereniging als minimale ondergrens 350 meereizende supporters gesteld in verband met de kosten van het huren van de trein bij de NS. De deadline voor het huren van deze trein loopt vandaag af. Gezien de ontwikkelingen in de kaartverkoop zal naar alle waarschijnlijkheid dit aantal niet gehaald worden en is dus besloten de reis af te blazen. Club en supportersvereniging in Utrecht gaan nu de mogelijkheid bekijken of er wel genoeg animo is om via een groot beeldscherm de wedstrijd live in Stadion Galgenwaard te vertonen. Een groot verschil met vorig jaar zal het lege uitvak niet zijn. Vorig jaar zaten er slechts zo’n 86 domstedelingen in vak 417.

Oud zeer
Als reden waarom de Utrecht-fans het massaal af laten weten wordt oud zeer (jaren geleden terug gestuurd door de ME) genoemd. Daarnaast zou nu ook de prijs van 35,50 euro voor een kaartje een te groot struikelblok zijn.

Bron: FCUtrecht.nl

Related posts