Door Ron Schiltmans
Column: Vreemde Ajacieden

Heerlijk, zo’n lentestop. Even nauwelijks voetbal op tv, behalve de onvermijdelijke terugblik. Het beste nieuws? Ajax is dit jaar nog ongeslagen! Dat voelt goed. Toch doet zo’n voetballoze periode vreemde dingen met de volwassen Nederlandse man. Bijzonder vreemd vond ik bijvoorbeeld de Nieuwjaarstoespraak van John Jaakke. Het zal met een goed glas op best een aimabele man zijn, maar je waant je toch nog altijd bij een hockeyclub met deze voorzitter. Dat hij nu als hoofd van Ajax officieel heeft meegedeeld dat het 4-3-3 niet meer heilig is, vind ik niet alleen vreemd, het is ook niet bijster slim. Zoiets spreek je binnenskamers af en voert het uit, zonder dat aan de grote klok te hangen.

Nu kun je er op wachten dat er weer massaal op gereageerd wordt, met nieuwe onrust en ontevredenheid tot gevolg. Bovendien is het minimaal een persoonlijke belediging aan het adres van Ajaxlegende Johan Cruijff, die vanwege een meningsverschil met Een Bank afzegde voor de trip naar Zuid-Afrika. Als er iemand op 4-3-3 blijft hameren dan is het Cruijff wel. Ik had ook niet 12 uur in één vliegtuig met JJ willen zitten, of erger nog: naast hem. Als je eindelijk opgelucht in Kaapstad landt, ken je alle hockey spelregels uit je hoofd.

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts