‘Mogelijk toch vertrek Grygera deze maand’

Ajax raakt op korte termijn toch Zdenek Grygera al kwijt, zo weet Het Parool vandaag te melden. De verdediger is zelf min of meer rond met het Italiaanse Juventus over een transfer, die nog deze maand moet worden afgerond. De zaakwaarnemer van de 26-jarige Tsjech; Tomas Klecka, heeft afgelopen weekeinde in Milaan een concept-contract besproken met de leiding van de club uit Turijn. Volgens Klecka kan komende week een akkoord worden bereikt. Struikelblok zal nog zijn de transfersom die Juventus zal moeten betalen als het Grygera al in de winterstop over gaat nemen. De Italianen denken aan 800.000 euro. Ajax heeft een veel hoger bedrag in het hoofd.

Inmiddels heeft ook Internazionale uit Milaan zich nog bij Klecka gemeld. Het contract van Grygera bij Ajax loopt deze zomer af. De Tsjechische international liet eerder weten hoe dan ook uit Amsterdam te vertrekken. Bij een transfer in januari kan Ajax nog een transfersom voor de speler vangen, waarmee nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden. Ajax zou dan ook genegen zijn mee te werken aan een transfer. Grygera kwam in de zomer 2003 van Sparta Praag naar Ajax. Juventus is vorig jaar na het fraudeschandaal met puntenaftrek teruggezet naar de Serie B, maar is daarin ondanks de puntenstraf alweer koploper.

Zie ook eerdere berichten:
7 januari 2007: Nedved adviseert Juventus: Grygera niet laten lopen
4 januari 2007: ‘Grygera persoonlijk akkoord met Juventus, zaakwaarnemer weet van niets´
30 december: Grygera voorlopig te duur voor Juventus
20 december: ‘Juventus bereidt bod op Grygera voor’
13 december: Delegatie Fiorentina naar Amsterdam; niet voor Heitinga maar voor Grygera
4 december: ‘Hansson en Sankoh gevolgd als opvolgers voor Grygera’
22 november: Anderlecht gaat opnieuw poging wagen Grygera in te lijven
21 november: Ten Cate rekent niet meer op Grygera
18 november: Grygera peinst er niet over contract te verlengen
15 november: Ten Cate wil proberen Grygera alsnog te behouden
10 november: Grygera definitief weg aan einde van seizoen

Related posts