Presentatie Leonardo:’Ik voel vertrouwen bij Ajax; iedereen zegt dat mijn speelstijl bij Ajax hoort’

Ajax heeft maandag officieel zijn nieuwste aanwinst gespresenteerd; Leonardo Vitor Santiago. De aanvaller, die in de winterstop werd overgenomen van NAC, gaat in Amsterdam voetballen met rugnummer 23. Nadat de champagneglazen waren geheven, legde Leonardo uit waarom hij voor Ajax heeft gekozen. ,,Ik hou van vertrouwen, ben een gevoelige jongen. Dat vertrouwen krijg ik hier door het goede gesprek dat ik met de trainer heb gehad.”


vlnr proosten Martin van Geel, Leonardo en Henk ten Cate op een vruchtbare samenwerking

Leonardo wilde niet ingaan op de vraag wat het verschil tussen Feyenoord en Ajax is. Wel wist hij te vertellen waarom de Amsterdamse club zo goed bij hem past. ,,Mijn familie en vrienden zeggen dat mijn technische speelstijl bij Ajax hoort. Zelfs mijn vriendin vindt dat”, grapte de kleine aanvaller.

Trainer Henk Ten Cate toonde zich erg tevreden met de komst van Leonardo. ‘Hij is een fantastische speler. Door zijn snelheid en individuele kwaliteiten is hij erg krachtig in één-tegen-één duels. Met zijn acties creëert hij niet alleen ruimte voor zichzelf, maar ook voor anderen.” Ten Cate had geen zin om op het grillige karakter van Leonardo in te gaan “Laten we het verleden nou eens vergeten. Wij hebben tijd nodig om aan Leonardo te wennen, zoals hij ook aan ons zal moeten wennen. Daarom is het goed dat we nu op trainingskamp gaan. Dan ben je de hele dag erg close met elkaar. Dat zal zijn integratie bespoedigen.’’

Bosloop
Leonardo, opgeleid bij aartsrivaal Feyenoord, beleefde maandag zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe club. Met zijn nieuwe teamgenoten legde hij een bosloop af. Een van zijn eerste wedstrijden zal de aanvaller spelen tegen de club die hem naar Nederland haalde. Voor zondag 4 februari staat de Klassieker op het programma in de Arena.

Related posts