Fins talent en voormalig Ajax stagair Joona Toivio (18) naar AZ

Opnieuw is er een voormalig Ajax-stagair in geslaagd een contract af te dwingen bij een Nederlandse club, zij het niet Ajax. PSV haalde onlangs Jonathan Reis naar Eindhoven (zie bericht). De Braziliaanse spits had ook een stage bij Ajax achter de rug. AZ is erin geslaagd twee Finse talenten te strikken. Naast middenvelder Toni Kolehmainen sluit ook centrale verdediger Joona Toivio binnenkort aan in Alkmaar. Toivio werkte in maart 2003 een stage af bij Ajax (zie bericht) en toenmalig Technisch directeur Louis van Gaal is hem kennelijk niet vergeten.

AZ zegt in (VI) dat het de twee talenten dankt aan scout Juha Reini. De voormalige verdediger van AZ is scout voor de Noord-Hollanders en volgens AZ en VI ‘kwam hij met de twee op de proppen’. Zo’n compleet nieuwe ontdekking van Reini als men wil doen vermoeden is het dus niet als Ajax al ruim drie jaar geleden Toivio op stage had!

Related posts