Werder wil Twente-speler Niemeyer in winterstop binnenhalen en verhuurt Andreasen

Werder Bremen; de volgende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup, wil zich liefst nog in de winterstop versterken met Peter Niemeyer. De Duitse club toonde twee maanden geleden ook al interesse in de verdediger van FC Twente, maar leek toen pas komende zomer zaken te willen doen. Werder wil Niemeyer echter deze maand al naar Duitsland halen. ,,Het hoofddoel blijft dat Peter in de zomer bij ons speelt”, aldus technisch directeur van Werder Klaus Allofs tegenover het blad Der Kicker. ,,Maar als we daar een akkoord over hebben bereikt, willen we wel kijken of de overgang niet vroeger tot stand kan komen.”

Niemeyer heeft een aflopend contract bij FC Twente en wil komende zomer overstappen naar de Bundesliga. De 23-jarige jeugdinternational van Duitsland is bij Twente bezig aan zijn vijfde seizoen en werd recentelijk ook al gelinkt aan Schalke 04.

Verhuur Leon Andreasen
Op 14 (uit) en 22 (thuis) februari is Werder Bremen de tegenstander van Ajax in de UEFA Cup. Leon Andreasen zal die confrontaties niet meemaken. Werder heeft de Deense middenvelder tot het einde van het seizoen verhuurd aan FSV Mainz 05. De 23-jarige Deen verhuist daarmee van de koploper in de Bundesliga naar de hekkensluiter. Of Andreasen in de duels met Ajax aan spelen toe zou zijn gekomen, was overigens twijfelachtig. Trainer Thomas Schaaf bedeelde de middenvelder in de competitie één basisplaats toe en liet hem drie keer invallen. In de Champions League mocht de Deen in beide duels met Levski Sofia in de slotfase opdraven.

Related posts