Begin februari aanvang proef met vingerafdrukken bij Ajax

Begin februari start bij Ajax (en Feyenoord en Vitesse) de proef om ongewenste bezoekers uit het stadion te weren. Diverse personen zullen, hoewel geregistreerd als ‘niet welkom’, trachten de stadions van deze clubs te betreden. De test is gericht op de risicovakken, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Manager competitiezaken Bert van Oostveen benadrukt dat het niet de bedoeling is dat alle toeschouwers een vingerafdruk afgeven. ,,De gewone bezoeker heeft geen last, zij hoeft geen vingerafdruk af te geven. Het is een dadergerichte methode. Heeft iemand een stadionverbod dan zullen we een vingerafdruk nemen en die in een database opslaan. Zien we zo iemand bij het stadion dan kunnen we middels een vingerafdruk bekijken of hij wel of geen stadionverbod heeft en maatregelen nemen. We zullen binnenkort met de overheid in gesprek treden om te bekijken in welke mate zij een bijdrage kan leveren aan het verzamelen van de vingerafdrukken.”

Related posts