Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen

Ajax mag dan voorlopig afzien van Kanu, AZ daarintegen ziet de komst van de Nigeriaan wel zitten. Volgens insiders heeft Louis van Gaal (de voormalige coach van Kanu bij Ajax en de man die Kanu naar Ajax haalde destijds) aan AZ-voorzitter Dirk Scheringa aangegeven Kanu er graag bij te willen hebben. AZ zou wel willen wachten tot eind volgend seizoen, als het contract van de Nigeriaan bij Portmouth is afgelopen en de Nigeriaan transfervrij is.

Scheringa zal het advies van Van Gaal dit keer waarschijnlijk wel serieus nemen. Eind 2004 drong Van Gaal er op aan bij de rijke voorzitter om Klaas Jan Huntelaar aan te trekken. Scheringa vond dat echter maar niks. Eerder haalde Van Gaal ook al een andere ex-Ajacied; Shota Arveladze met succes naar Alkmaar.

Kanu wil dolgraag naar Ajax (zie bericht) maar Barbara Barend wist gister te melden dat Ajax vooralsnog niet geinteresseerd zou zijn in de lange Nigeriaan (zie bericht). Met Huntelaar, Rosenberg en Babel zou Ajax al ruim genoeg in de spitsen zitten. Bovendien kan ook de onlangs aangetrokken Leonardo op die positie uit de voeten. Mocht Marcus Rosenberg vertrekken dan is Kanu wellicht wel in beeld maar Ajax gaf onlangs al aan dat er geen spelers meer aangetrokken zullen worden in de winterstop tenzij er mensen vertrekken.

Levante wil Van Gaal
Overigens is het maar de vraag of Van Gaal, als Kanu komt, hij dat zelf nog mee zal maken in Alkmaar. Van Gaal staat in de belangstelling van het Spaanse Levante. Dat meldt de Spaanse krant Superdeporte. Behalve van Gaal staan ook Jupp Heynckess en Raynald Denouix op het lijstje van Levante maar volgens de Spaanse krant staat Van Gaal bovenaan.

Zie ook eerdere berichten hierover:
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts