Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
Nigeriaan lijkt media te misbruiken voor verbetering contract bij Portsmouth

Nwankwo Kanu wil een beter contract krijgen bij Portsmouth. De Nigeriaanse spits stelde de afgelopen dagen zelf in enkele kranten, waaronder het Nigeriaanse Vanguard. terug te willen keren naar Ajax, maar spreekt deze berichten nu zelf weer tegen. Kanu lijkt de uitspraken over een Ajax-terugkeer te hebben gedaan om Porstmouth onder druk te zetten. De Nigeriaanse aanvaller wil al geruime tijd een nieuw contract en spreekt deze wens vandaag uit in een interview met The News.

,,Ik snap niet waarom mensen steeds over Ajax blijven praten,” aldus een verbaasde Kanu. “Er is helemaal niks gaande. Ik ben een Portsmouth-speler en heb het hier erg naar mijn zin. Vooral de supporters zijn fantastisch.”

,,Ik heb helemaal niks gehoord van Ajax. Ik heb enkel gesproken over mijn contractsituatie bij Portsmouth. Ik wil gewoon een beter contract. Mijn huidige verbintenis heeft slechts een looptijd van 1,5 jaar. Daarmee bouw je er veel onzekerheid op.” Het lijkt er dus op dat de Nigeriaan een vies spelletje aan het spelen is.

Het lijkt er op dat Portsmouth-manager Harry Redknapp in zijn eerste reactie op de berichten over Kanu toch gelijk gaat krijgen toen hij stelde: ,,Ik denk dat die woorden zijn ingegeven door zijn zaakwaarnemer, om zodoende een nieuw contract bij Portsmouth eruit te slepen. Als Ajax hem zo graag wil, waarom hebben ze hem dan niet afgelopen zomer overgenomen voordat wij dat deden,” aldus Redknapp op 21 november j.l.

Zie ook eerdere berichten hierover:
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts