‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’

Ajax is niet van plan om Nwankwo Kanu een aanbieding voor te leggen. Dat meldde Barbara Barend maandagavond in het tv-programma Voetbal Insite. Volgens de presentatrice ziet Ajax in de Nigeriaanse spits geen versterking. Kanu heeft daarentegen zijn club Portsmouth gevraagd hem te laten terugkeren naar Amsterdam.

In de Nigeriaanse krant Vanguard Newspaper zei Kanu enkele dagen geleden ook Edgar Davids warm te hebben gemaakt voor een terugkeer naar de hoofdstad (zie bericht). Kanu zei te wachten op een aanbod van Ajax om hem van Portsmouth over te nemen, maar dat aanbod zal er volgens Barend dus niet komen. ,,Ik heb goede herinneringen aan Amsterdam en ik weet dat er grootse dingen kunnen gebeuren als ik met Davids terugkeer bij Ajax”, zei de oud-Ajacied. ,,Ik heb met Edgar gesproken en we zijn ervan overtuigd dat we de sfeer van midden jaren negentig bij de club kunnen terugbrengen.”

Kanu verhuisde in 1996 na drie seizoenen van Ajax naar Internazionale. Toen hij pas in Italië was kwamen plots hartproblemen aan het licht en kwam hij aan spelen bijna helemaal niet toe. De dertigjarige aanvaller stapte na tweeënhalf jaar over naar Engeland, waar hij meer dan vijf seizoenen lang onder contract stond bij Arsenal. Dit seizoen contracteerde Portsmouth de spits, die na twee jaar transfervrij bij West Bromwich Albion mocht vertrekken.

Bij Portsmouth bloeide Kanu dit seizoen helemaal op. De routinier leverde met negen doelpunten een grote bijdrage aan het succes van de club, die op de zesde plaats staat in de Premier League. Het contract van Kanu bij Portsmouth loopt aan het eind van het seizoen af.

Zie ook eerdere berichten hierover:
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
7 december: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts