Ajax onderhandelt met Babel, Manucharyan en Vertonghen over openbreken en verlengen contracten

Ajax zit deze dagen met Ryan Babel (20), Jan Vertonghen (19) en Edgar Manucharyan (19) om tafel om hun doorlopende contracten open te breken en te verlengen. Babel ligt op dit moment vast tot de zomer van 2008 en heeft een aanbieding op zak om tot 2011 bij te tekenen. ,,Maar wat ons betreft kan de contractduur ook korter of langer”, aldus zaakwaarnemer Winny Haatrecht, die een tegenvoorstel indiende bij technisch directeur Martin van Geel en op een antwoord wacht.

Eind oktober kondigde Babel al aan zijn contract graag te willen verlengen. Hij sprak destijds de hoop uit dat Ajax snel tot zaken zou komen (zie bericht). Nu; twee maanden later, komt Ajax dan eindelijk met een voorstel.

Ook over de contracten van Jan Vertonghen, doelman Kenneth Vermeer en aanvaller Edgar Manucharyan zal gesproken worden. Vertonghen word steeds vaker door trainer Henk ten Cate ingezet in de grootmacht van Ajax. De Amsterdamse club wil binnenkort doelman Vermeer gaan verhuren, echter zal zijn contract dan eerst moeten worden verlengt. Ook Edgar Manucharyan’s contract zal worden verlengd, de buitenspeler had de afgelopen twee jaar bij Ajax veel last van blessures, toch ziet Ajax hem als een grote waarde.

Related posts