Nigeriaan is soms doodvermoeid
Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax

Nwanko Kanu (30) is momenteel druk bezig met het forceren van een breuk met het Engelse Portsmouth, zo meldt het Nigeriaanse Vanguard. De lange Nigeriaan liet enkele weken geleden al weten samen met zijn ‘maatje’ Edgar Davids (Tottenham Hotspur) terug te willen keren naar Ajax. Dit werd toen als onzin bestempeld door de Amsterdamse club, maar Kanu denkt daar toch echt anders over.

De woede van Kanu is voornamelijk gericht op zijn huidige club. ,,Ik wil terug naar Ajax. Portsmouth zou dankbaar moeten zijn voor wat ik voor ze heb kunnen doen en mij laten gaan. Ze hebben me immers gratis gekregen.” aldus een gefrustreerde Kanu tegenover de Nigeriaanse krant Vangaurd. ,,Ik heb met Edgar Davids gesproken een een paar andere jongens met wie we samen het Ajax in de midden negentiger jaren vormden en we geloven dat we die sfeer weer kunnen terugbrengen in de Amsterdam Arena als we weer voor die club gaan uitkomen. Ik wacht op het aanbod van Ajax. Ik heb Pompey verteld dat ik wegwil. Ze zouden het aanbod moeten accepteren en me laten gaan.”

Zijn manager Harry Redknapp reageert verbaasd op de uitlatingen. ,,Ik kan het gewoon niet geloven. We houden van hem en dat hebben we zo vaak gezegd. Toen niemand hem een kans wilde geven, nam ik het risico. Is dit de manier waarop hij mijn vertrouwen wil terugbetalen? Hij heeft nog een contract van een jaar, en wij verwachten dat hij deze tijd gewoon uitzit.”

Opmerkelijk moe
Nog meer opmerkelijk nieuws overiges over Nwankwo Kanu. De Nigeriaan is volgens zijn club dit seizoen na afloop van de wedstrijden zó moe dat hij soms in de kleedkamer niet kan opstaan. Dit liet Portsmouth-trainer Harry Redknapp vandaag weten tegenover de Britse media. De 30-jarige Nigeriaan heeft bijzonder veel last van de overvolle wedstrijdkalender in het Premierhip en met name rond kerst. Na afloop van het competitietreffen met West Ham United werd het de oud-Ajacied allemaal teveel.

,,Nwankwo had twee duels in vijf dagen gespeeld. Na het duel met Manchester City had hij geen problemen, maar na afloop van het duel tegen West Ham zat hij er doorheen. Hij leek wel dood, hij had geen controle meer over zijn lichaam”, aldus Redknapp.

Op het vliegveld van Bournemouth, vlakbij Portsmouth, kon Kanu tijdens het wachten op de bagage niet meer overeind komen. “We moesten hem met zijn allen optillen en de beveiliging roepen om hem in een rolstoel naar de spelersbus te brengen. Een hele nare ervaring.”

Zie ook eerdere berichten hierover:
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
7 december: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts