Ajax lijdt ook puntverlies uit tegen NEC: 2-2 (Incl foto’s!)

Ajax is er ook niet in geslaagd de laatste wedstrijd van dit jaar te winnen. Uit tegen NEC in Nijmegen werd het zaterdagmiddag 2-2. Opnieuw pijnlijk puntverlies dus waardoor de achterstand op psv groeide naar 8 punten met zelfs een wedstrijd meer gespeeld dan de Eindhovenaren. De tweede plaats van Ajax op de ranglijst komt door het gelijkspel ook weer in gevaar. Achtervolger AZ speelt morgen thuis tegen Roda JC.

Voorafgaand aan het duel brachten de NEC fans een indrukwekkend weerbetoon aan Ajax-doelman Dennis Gentenaar (zie foto).


Een mooi gebaar van de NEC-fans

Na een pover eerste uur vielen de treffers in een sensationele slotfase. Aanvankelijk gebeurde er weinig opwindends. Een aardige actie van Ryan Babel op links, afgesloten met een te hoog schot, was voor rust het hoogtepunt. Wesley Sneijder en de teruggekeerde Kenneth Perez waren gevaarlijk met een vrije trap. Beiden vonden de Nijmeegse doelman Gabor Babos op hun weg.

Kenneth Perez zette Ajax na 62 minuten op een 0-1 voorsprong. De Deen speelde zich daar in de 63e minuut vrij, na een actie van Babel op links, en schoof de bal langs Babos: 0-1.

Zoals wel vaker de laatste weken ging het toch weer mis en weer volgden er twee tegentreffers in een zeer kort tijdsbestek. Eerst was er een volley van Denneboom: 1-1. Amper twee minuten later was het al 2-1 voor de thuisploeg door een kopbal van Wisgerhof.

Ditmaal herstelde Ajax zich echter snel. Gabri kopte de gelijkmaker binnen na voorbereidend werk van Tom de Mul die na zo’n 55 minuten ingevallen was voor de onzichtbare Huntelaar. Het inbrengen vervolgens van Rosenberg voor Babel mocht niet meer baten al kreeg de Zweed nog twee goede kansen daartoe en dus leed Ajax opnieuw pijnlijk puntverlies: 2-2.

Boos op Sneijder
Henk ten Cate was na afloop zeer ontevreden met het 2-2 gelijkspel. De oefenmeester moest tot zijn eigen teleurstelling concluderen dat zijn ploeg afhaakt in de strijd om de landstitel. Ten Cate was vooral boos op Wesley Sneijder. De middenvelder leed in de 76e minuut knullig balverlies, waardoor Romano Denneboom voor 1-1 kon zorgen. ,,Dat balverlies leidde tot een tegentreffer. Hij heeft echter voldoende ervaring om dit soort fouten niet meer te maken,” aldus Ten Cate.

Ook moest de oefenmeester concluderen dat zijn ploeg na de gelijkmaker helemaal in elkaar zakte. ,,Het lijkt wel of er angst in de ploeg sluipt. We gaan achteruit lopen. Helaas hebben we maar één punt meegenomen.”


Oliebollen voor vertrek naar Nijmegen


Er werd een flyer verspreid waarin staat dat uit de boetepot van Vitesse-uit de busreizen voor de fans naar Groningen en Twente betaald zullen worden


Aankomst in Nijmegen


Taxi Piet No Surrender


Eerbetoon aan Gentenaar
Een vrije trap met Sneijder en Perez achter de bal


Lindenbergh vervangt Sneijder


Zo is het nog 1-1…


…en zo is het 2-2


Weer puntverlies

NEC-Ajax 2-2 (0-0)
62. Perez 0-1
76. Denneboom 1-1
78. Wisgerhof 2-1
80. Gabri 2-2

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 12.000
Kaarten: Geel: Wisgerhof en Snoyl (beide NEC)

Opstelling NEC:
Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olssen, El-Akchaoui, Kivuvu, Pothuizen (67.Barreto), Snoyl, Denneboom, Niedzielan, Holman (89.Eagles)

Opstelling Ajax:
Gentenaar, Ogararu, Stam, Grygera, Emanuelson, Gabri, Heitinga, Sneijder (77.Lindenbergh), Perez, Huntelaar (57. De Mul), Babel (71. Rosenberg)

Related posts