Een dag voor Nec – Ajax, door Hoekie

Ik hoorde na afloop van Ajax-Roda de trainer Henk ten Cate zeggen; de eerste helft was redelijk tot goed, de tweede helft was matig tot redelijk…… heb ik een andere wedstrijd gezien ?

Ajax – Roda JC
Na de afgang tegen Vitesse staat de thuiswedstrijd tegen Roda op het programma.
Zoals bijna gewoonlijk gaan we voor een avondwedstrijd ff een broodje kip eten bij de turk. Met een lekker biertje erbij laten wij dit broodje heerlijk smaken. We kunnen niet te lang blijven omdat er weer iemand zijn seizoenskaart vergeten is.
Maar omdat we nog een biertje aangeboden krijgen van het huis (toch ? 😉 ) komen we iets later dan gepland aan in het stadion maar net op tijd om Koos te horen en zien zingen.
Wij zijn (waren) er klaar voor!

De Wedstrijd
Over de wedstrijd kan ik eigenlijk vrij kort zijn: Bijna niets weggegeven achterin. Stam speelde weer en je ziet dan ook duidelijk een verschil, een Ajax met of zonder Stam. Gentenaar speelde voor Stekelenburg. Ik ben blij, alleen moeten we nog afwachten hoe hij presteert als hij wat te doen krijgt.

Eén mogelijkheid was er voor Roda en dat in de 2e helft echter werd dit als buitenspel gezien en afgefloten. In de herhaling thuis bleek dit ten onrechte. Maar ach… wij mogen niet klagen met de scheidsrechters in Nederland. Oh nee ?! Het wordt met de week slechter. Ok, Blom ziet ‘de hand van god’ niet van Sneijder maar vervolgens fluit hij voor overtredingen die het niet zijn en fluit of geeft geen kaart terwijl hij die moet geven.

Het mooiste gebeurd de 2e helft: Hij geeft een doeltrap terwijl heel Nederland ziet dat het een hoekschop is. Dit kreeg hij dus ook even van de F-Side te horen.

Radio 1
Ajax speelde een niet zo’n beste wedstrijd vind ik. Daarom was ik het niet eens met Henk ten Cate wat die in een interview zei op Radio 1: ‘Eerste helft redelijk tot goed en de tweede helft matig tot redelijk’. Strijd was er, absoluut! Maar voetballend was het toch niet aan te zien. Vooral de 2e helft niet. Spelers die teveel met andere dingen bezig zijn lijkt wel. Emanuelson werd terecht gewisseld. De Mul had voor rust al gewisseld moeten worden. Die kwam nog geen strandtent voorbij. Helaas werd het niet beter met zijn vervanger; Rosales. Die kwam nog geen lantaarnpaal voorbij. (met dank aan Dennis). In ieder geval 3 punten erbij en op naar NEC.

NEC – Ajax
Morgen staat de laatste wedstrijd van het jaar 2006 op het programma, NEC – Ajax. Voor Gentenaar een bezoek aan zijn oude club en naar blijkt speelt hij ook. Nu een leuk vooruitzicht dus voor hem, hopelijk na de wedstrijd ook met 3 punten! Laten we hopen dat Ajax het jaar 2006 met een overwinning afsluit.

Rest mij alle Ajacieden een voorspoedig, gezond en sportief 2007 te wensen.

Tot volgend jaar!

Groet,
Hoekie

Related posts