[UPDATE 28/12:] Problemen met live Ajax kijken via Planet.nl

Onlangs gaven wij in een artikel uitleg over de manier waarop je wedstrijden kunt bekijken via internet. Ons advies luidde toen dat je als je zeker wil zijn van een goede verbinding je moet kiezen voor de uitzendingen via Planet.nl (zie artikel). Er bereiken ons echter nu vele klachten over het kijken via dat betaalde kanaal. Gister ondervonden wij zelf ook problemen tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax. Het beeld bleef herhaaldelijk ‘hangen’. Het werd zelfs zo erg dat we besloten toch maar de Chinese stream via ‘Caifu Sports’ te proberen en vreemd genoeg; daar geen enkel probleem!

Omdat de persconferentie na afloop wel redelijk goed te volgen was via Planet lijkt het ons dat het probleem zit in de drukte op de lijn. Bij de p2p-streams van de Chinese kanalen is het juist zo dat hoe meer mensen erop zitten des te stabieler is de streaming.

De problemen waren voor ons aanleiding om contact op te nemen met Planet (0900-1905). Kennelijk is het een bekend verschijnsel want zonder nadere toelichting ontvingen wij een code om een volgende wedstrijd te kunnen bekijken. We kregen dus min of meer ons geld terug. Verdere uitleg en redenen werden ons helaas niet gegeven. Ons advies in deze is dan ook om bij problemen zo snel mogelijk contact op te nemen met Planet via bovenstaand nummer of, omdat deze lijn nogal vaak bezet is, via deze link. Hopelijk betreft het incidentele (opstart)problemen en zijn ze snel verholpen. Wij zullen het nauwlettend blijven volgen.

UPDATE 28-12-2006:
Ook tijdens en na de wedstrijd Ajax-Roda JC hebben wij vele klachten ontvangen over de slechte uitzending via Planet. Meest voorkomende klacht is dat het beeld weer herhaaldelijk bleef hangen bij veel kijkers. Wij adviseren ieder om zijn/haar klacht te deponeren bij Planet via bovenstaand telefoonnummer of contactformulier. Meldt bij dit laatste ook duidelijk dat het om de voetbaluitzendingen via Planet gaat. Hou het in ieder geval netjes zodat gericht naar een oplossing gezocht klan worden. Wij zelf hebben nogmaals contact opgenomen met Planet en om opheldering gevraagd. We houden jullie op de hoogte!

Redactie AjaxF-side.NL

Related posts