KJ Huntelaar inderdaad Werelds beste competitieschutter 2006

Klaas-Jan Huntelaar heeft er weer een prijs bij. De Ajacied mag zich dankzij zijn productieve seizoen 2005/2006 de beste schutter ter wereld noemen. Huntelaar had nog twee concurrenten over. Humberto Andrès Suazo en Alfredo Cristiano Jara waren immers met respectievelijk het Chileense Colo Colo en het Boloviaanse Bamin Real Potosi nog tot december verwikkeld in een competitie die meetelde voor de rangschikking van de International Federation of Football History en Statistics (IFFHS).De IFFHS vergeleek de vijftig grootste competities ter wereld. De voetbalstatistici legden alle doelpuntenmakers naast elkaar, waarbij het aantal treffers na afloop van het in 2006 geëindigde seizoen als totaal werd genomen. Zijn totaal van 31 doelpunten leverde Luca Toni, winnaar van de ESM Gouden Schoen, de zesde plaats op. Dirk Kuijt, vorig jaar nog derde, legde met 24 goals in dienst van Feyenoord beslag op de 21ste plaats. Vitesse-spits Mads Junker en Shota Arveladze (AZ) behoren ook tot de top-25.

Huntelaar was niet de meest effectieve spits. Hoewel hij een-op-een liep, moest hij zijn meerdere erkennen in Vjatselav Zahovaiko. De Estse spits van Flora Tallinn kwam in 21 wedstrijden tot 25 doelpunten, een moyenne va 1,19 treffer per duel.

Zie ook eerdere artikel:
IFFHS-prijs lonkt voor Huntelaar: Wereldtopscorer 2006

Related posts