De rancune van Aadje (zakkenvuller) De Mos
Aadje lacht, Aadje huilt

De rancune tegen Ajax was afgelopen zondag tijdens Vitesse-Ajax af te lezen uit het gedrag van Aad de Mos. Hij had het zo goed proberen te verbergen maar het huppeltje waarmee hij na de 4-2 als een klein kind, dat net te horen heeft gekregen dat hij naar de Efteling mag,over het veld sprong, verraadde alles: Aadje heeft het nog steeds niet kunnen verkroppen dat Ajax hem destijds aan de kant heeft gezet.

Na afloop haaste Aadje Zakkenvuller (een bijnaam die binnen Ajax-kringen bij enkelen, zo weten wij van insiders, voor hem gebruikt wordt) zich om de reden van zijn enthousiasme toe te schrijven aan het spel van zijn spelers. ,,Opeens kwam alles eruit zoals ik het bedoeld had”. Tuurlijk Aad, natuurlijk…

Amper drie dagen later laat De Mos alweer weten dat hij toch niet zo blij met zijn huidige selectie is als hij tegen Ajax had doen vermoeden. Hij was na afloop van het duel tegen NAC zo boos over de kinderlijk eenvoudig weggegeven doelpunten, dat hij openlijk versterking in de defensie eiste. „Twee goals, twee fouten, dit schaadt de club en de coach. Hierover ga ik snel met de clubleiding praten”, sprak de coach, die grote woorden gebruikte. „Zonder versterking hoeven we niet de ambitie te hebben Europees voetbal te halen”, aldus de trainer van Vitesse.

Aadje lacht, Aadje huilt. Tijd voor een afkoopsom? Doet hij zijn bijnaam weer eer aan tenminste!

Related posts