Ajax niet best maar wel winst tegen Roda: 2-0

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een sobere overwinning behaald op Roda JC. Al voor rust werd de eindstand bepaald op 2-0, door goals van Wesley Sneijder en Zdenek Grygera. Scheidsrechter Kevin Blom was de schlemiel van de avond; Vreemde gele kaarten, warrig fluiten voor overtredingen en uit en achterballen die aan de verkeerde partij werden gegeven. Hoogtepunt was de eerste goal, aangezien Sneijder de bal met een handsbal uit de handen van Roda-doelman Bram Castro leek te tikken. Ook dit ontging uiteraard Blom.

KLIK HIER VOOR EEN UITGEBREID FOTOVERSLAG VAN DEZE WEDSTRIJD!!

Bij Ajax ontbrak Maarten Stekelenburg. De keeper bleek op de dag van de wedstrijd geveld door een griepje en moest zijn plaats afstaan aan de ervaren Dennis Gentenaar. Die had een niet al te moeilijke avond tegen Roda JC.

Het spel van Ajax was opnieuw niet best. Het baltempo lag veel te laag. De inzet was wel stukken beter dan afgelopen weekend tegen Vitesse maar dat mocht dan ook wel verwacht worden. Ajax was getergd maar de onzekerheid was zichtbaar. Vooral Emanuelson ging gedurende het duel steeds angstiger spelen en daardoor meer fouten maken.

ook Ten Cate had een getergd Ajax gezien. Hij kijkt reikhalzend uit naar de winterstop. ,,We hebben nog een zware wedstrijd tegen NEC voor de boeg en dan kan deze ploeg eindelijk even rust krijgen”, aldus de coach.


Klaas jan Huntelaar had een moeilijke avond en kwam niet tot scoren


Zdenek Grygera loopt juichend weg nadat hij Ajax op 2-0 heeft gezet

Ajax-Roda JC 2-0 (2-0)
15. Sneijder 1-0
41. Grygera 2-0

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 50334
Kaarten: Geel: Huntelaar (Ajax) Kah, v.Tornhout en De Jong (allen Roda)

Opstelling Ajax:
Gentenaar, Ogararu, Stam, Grygera, Vermaelen (’52 Vertonghen), Sneijder, Heitinga, Emanuelson (’74 Lindenbergh), De Mul (’62 Rosales), Huntelaar en Babel

Opstelling Roda JC:
Castro, De Fauw, Saeijs, Kah, Lachambre, Agustien, Meeuwis, De Jong (’72 Bodor), Oper (’46 Cissé), v.Tornhout, Ramzi

Related posts