Voorbeschouwing: Met Stam en Heitinga maar zonder Gabri en Perez tegen Roda
‘Selectie onvoldoende in balans. Misschien wel anders scouten’

Ajax kan vanavond (20:15uur) in de thuiswedstrijd tegen Roda JC niet beschikken over Gabri en Kenneth Perez. Gabri is geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij in de uitwedstrijd tegen Vitesse ontving en Perez zit morgen de vierde van de vijf wedstrijden schorsing uit. Henk ten Cate kan wel weer een beroep doen op Jaap Stam en John Heitinga. Zij keren beiden tegen de Limburgers terug in de basis.

Ten Cate hoopt tegen Roda JC de kater tegen Vitesse van zich af te spelen. ,,Voetballend hebben we geen probleem. Feit is dat we na een tegenslag te snel de weg kwijt raken. Dat is geen onwil maar wat betreft strijd wordt wel eens verzaakt. Misschien moeten we ons afvragen of de balans in de selectie wel goed is. Misschien moet het wat betreft scouting ook de andere kant op. Het kan geen toeval zijn dat aankopen als Stam en Gabri dit seizoen het hoogste rendement halen.”


Wesley Sneijder in actie tijdens de editie van Ajax-Roda JC van afgelopen seizoen!

Ook de voormalige Ajax-coaches Ronald Koeman en Danny Blind klaagden tijdens hun periode in Amsterdam over het gebrek aan balans in de spelersgroep. Daarnaast heeft technisch directeur Martin van Geel het probleem al enkele malen geconstateerd. De Brabander vertelde een jaar geleden al dat er qua leeftijd en fysieke kracht meer balans moet komen in de selectie.

Davids beschikbaar!
Saillant detail is dat vandaag juist bekend werd dat er voor Edgar Davids geen toekomst meer is op White Hart Lane. Tottenham is dan ook bereid elk bod voor Davids serieus in overweging te nemen, aldsu de Engelse krant de ‘Daily Express’. Is dit de pitbull die Ajax nodig heeft!

Roda
Roda JC maakt een wisselvallig seizoen door en sprokkelde uit de eerste 18 wedstrijden van het seizoen 25 punten bij elkaar. De Kerkradenaren zijn daarmee tiende op de ranglijst, in een lange middenmoot. Afgelopen weekend verraste Roda door het dit seizoen sterke FC Twente te verslaan met 2-0. Tekenend voor dit seizoen is dat dat gebeurde na een slechte serie waarin het slechts één punt haalde in de drie wedstrijden tegen Heracles, Heerenveen en Vitesse.

Kort op de man
Roda JC-trainer Huub Stevens vertelt voorafgaand aan het competitietreffen tussen Ajax en zijn club zijn club kort op de man te willen laten spelen met ‘gezonde agressie en inzet’. Waarschijnlijk zal hij het Limburgse elftal op enkele plekken aanpassen om Ajax te bestrijden.

Davy de Fauw, eerder dit seizoen nog trefzeker tegen Ajax, keert ten opzichte van de laatste wedstrijd terug bij Roda. Hij was afgelopen weekend geschorst. De Kerkradenaren hebben verder niet zoveel problemen. Kevin van Dessel en Olaf Rompelberg zijn geblesseerd, maar dat is al langere tijd zo. Jamaïque Vandamme heeft een hersenschudding en kan ook niet spelen.

De wedstrijd tegen Roda zal vanavond onder leiding staan van scheidsrechter Kevin Blom. Hij zal geassisteerd worden door de grensrechters Lobbert en Simons. Van de Waerdt zal fungeren als official.

Het is overigens de 36ste keer dat beide teams tegenover elkaar staan in Amsterdam. Van de voorgaande 35 edities won Ajax er maar liefst 27. Vijf maal werd het gelijk en slechts drie keer wisten de Limbo’s alle punten mee naar huis te nemen. Eerder dit seizoen verloor Ajax in Kerkrade met 2-0 (Zie verslag)

Historie laatste 4 competitie-edities Ajax-Roda:
2002-2003 Ajax-Roda JC 4-2 (3-1) (Zie verslag)
2003-2004 Ajax-Roda JC 4-2 (3-1) (Zie verslag)
2004-2005 Ajax-Roda JC 1-0 (0-0) (Zie verslag)
2005-2006 Ajax-Roda JC 4-1 (2-0) (Zie verslag)

Volg AJAX-Roda gratis live via internet!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken. Dat kan betaald maar ook is er meestal ergens een gratis stream. Hoe het werkt? Lees dat in het nieuwsbericht dat wij onlangs publiceerden.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is favoriet voor de winst tegen Roda. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,5 keer en voor een zege van Roda 9 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,30= 19,50 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts