Door Ron Schiltmans
Column: Foute Kerstgedachte

Dus jij komt hier even kijken en verwacht op 27 december “gewoon” weer een column? Jij hebt 2 dagen op de bank gelegen. Bent er alleen af en toe even afgerold om je vol te vreten en bent weer snel gaan liggen. Denk jij dat een columnist geen Kerst viert? Dat ik meteen na Vitesse – Ajax vrouw en kinderen stomverbaasd aan de Kerstmaaltijd heb achtergelaten om een vlammend stukje te componeren? Dat ik zou schrijven de uitermate zwakke tweede helft in Arnhem al van kilometers ver aan te hebben zien komen en de einduitslag al na de 1-2 moeiteloos kon raden, toen ik de koppies al weer zag hangen?

Dacht je dat ik vandaag zou zeggen het totaal niet te begrijpen dat Ten Cate in de tweede helft zijn snelle vleugelspelers wisselde en het niet meer dan logisch te vinden dat Ajax daarna nog precies nul kansen creëerde? Dat Ten Cate zo langzamerhand zich moet gaan afvragen of hij de Nederlandse mentaliteit nog wel begrijpt? Dat we met een generatie voetballers zitten, die nog nooit van tegenslag heeft gehoord? Die in de jeugd keurig door hun ouders naar de training werd gebracht, die zelfs de ouders hun voetbaltas liet dragen? Dat ze in hun leven zo vaak hebben gehoord hoe goed ze zijn, dat ze bijna huilend de pers te woord staan na een zoveelste wanvertoning?

Lees verder op: http://schiltmans.de

Related posts