Urby gelooft niet meer in kampioenschap
Ook Emanuelson op verlanglijstje Barcelona

Naast dat het zijn oog heeft laten vallen op Wesley Sneijder gaat FC Barcelona pogingen ondernemen om Urby Emanuelson over anderhalf jaar weg te kapen bij Ajax, zo meldt o.a. Trouw vandaag. Het contract van de 20-jarige linksback loopt dan af, zodat hij transfervrij naar een andere club kan. Omdat meer clubs belangstelling tonen, wil Barça het liefst op korte termijn tot een akkoord komen met de speler. Of het wel toegestaan is te onderhandelen met een speler die nog zo lang onder contract staat vragen wij ons af.

De uit de jeugdopleiding van Ajax afkomstige Emanuelson debuteerde twee seizoenen geleden in de Amsterdamse hoofdmacht. Anderhalf jaar geleden verlengde de international zijn contract bij Ajax tot 2008. Dan loopt juist de verbintenis af van Giovanni van Bronckhorst, de huidige linksback in het keurkorps van trainer Frank Rijkaard.

Urby Emanuelson zegt van niets te weten. Het enige dat hij kwijt wilde is dat hij niet meer gelooft dat Ajax nog kampioen kan worden na de zeperd tegen Vitesse (4-2). Het gat tussen de Amsterdammers en PSV is elf punten, en dat is volgens Emanuelson te veel. ,,Op dit moment houden wij ons niet bezig met het kampioenschap”, zegt Emanuelson tegenover Zoom-TV. “Het verschil is elf punten en dat zijn er heel veel. Je kunt een streep zetten door het kampioenschap.”

Related posts