Beroep Ajax in belastingzaak Laudrup en Arveladze gegrond

In de beroepszaak over vermeende belastingontduiking heeft Ajax een belangrijke overwinning geboekt op de Belastingdienst. Het beroep dat Ajax instelde tegen twee opgelegde naheffingsaanslagen van in totaal 5,8 miljoen euro werd door het Hof gegrond verklaard (zie bericht uit november 2002). Over het loon van de AZ-spits moet volgens de rechter nog ruim een kwart miljoen betaald worden. Een jaar geleden verklaarde Ajax de spelers Michael Laudrup en Shota Arveladze verantwoordelijk voor deze claims. Heeft Shota nu een schuld aan Ajax?

De strafzaak omtrent de navordering werd een jaar geleden voor een half miljoen euro afgekocht. Uit de uitspraak van het Hof van afgelopen woensdag blijkt dat Ajax wel een bedrag van bijna een kwart miljoen euro (€ 245.041,=) aan loonbelasting moet betalen over loon van Shota Arveladze. Over dit bedrag wordt nog heffingsrente berekend. Als beide partijen niet in cassatie gaan, is deze zaak eindelijk afgewikkeld.

Nadat Ajax en het Openbaar Ministerie vorig jaar de strafzaak voor 500.000 euro schikten, legde de Amsterdamse club de claim bij de oud-Ajacieden neer, mocht de beroepszaak verloren worden. Indien Ajax de naheffing werkelijk bij Arveladze neerlegt, dan zal de AZ-spits met een kwart miljoen plus rente over de brug moeten komen.

In 1997 kwamen Shota Arveladze en Michael Laudrup naar Amsterdam en daarbij waren volgens de Inspectie der Belastingen transferbetalingen gedaan, die als loon hadden moeten worden doorberekend. Club en spelers hebben dit nagelaten en daarvoor was Ajax aangeslagen voor 5,8 miljoen, exclusief naheffingrente. Dit bedrag had behoorlijk op kunnen lopen, maar daar had de Amsterdamse club Laudrup en Arveladze vorig jaar december volledig voor aansprakelijk gesteld. Zie ook Ajax stelt spelers aansprakelijk.

In een persbericht verklaarde Ajax verder geen mededelingen te willen doen.

Bron: Highlow.nl

Related posts