Van der Sar zal carrière waarschijnlijk niet meer bij Ajax afsluiten

Edwin van der Sar zal zijn loopbaan niet afsluiten bij Ajax. Op zijn eigen website noemt de 36-jarige doelman een terugkeer naar Amsterdam ‘redelijk uitgesloten’. Van der Sar zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract bij Manchester United, waardoor hij tot de zomer van 2008 aan de Britse club verbonden is.

,,Eén ding is wel zeker, de kans dat ik terug naar Ajax kom is na deze contractverlenging redelijk uitgesloten”, aldus de keeper, die aangeeft dat er in het verleden wel is gefilosofeerd over een comeback in De Arena. ,,Er zijn de afgelopen jaren wel wat signalen afgegeven over en weer en het zou natuurlijk leuk geweest zijn om bij m’n oude club af te sluiten.”

Van der Sar staat echter volledig achter zijn besluit om langer in Manchester te blijven. ,,Ik denk echt dat dit, mijn contractverlenging bij United, het beste voor me is. Ik speel bij een fantastische club, in een sterk team, in een van de beste competities ter wereld en mijn familie en ik hebben het inmiddels helemaal naar onze zin hier.”

Tussen 1991 en 1999 verdedigde Van der Sar in liefst 312 officiële wedstrijden het doel van Ajax. In die periode veroverde hij met de Amsterdammers onder meer de Champions League, de Wereldbeker en meerdere landstitels.

Related posts