IFFHS-prijs lonkt voor Huntelaar: Wereldtopscorer 2006

Klaas Jan Huntelaar heeft van de International Federation of Football History en Statistics (IFFHS) een uitnodiging gekregen voor het voetbalgala van maandag 8 januari in Salzburg. De kans is groot dat de spits van Ajax dan wordt gekroond tot meest trefzekere speler van het jaar 2006. Huntelaar gaat aan kop van het klassement met Cristiano Jara(Paraguay) en Kris Boyd(Schotland) in zijn kielzog.Bij de uitverkiezing tellen alle treffers mee die een speler maakte in een competitie die in 2006 eindigde. Alle spelers over de hele wereld, spelend in 45 competities werledwijd, dingen mee naar de prijs, maar Huntelaar lijkt de beste papieren te hebben. Hij maakte in totaal 35 doelpunten (inclusief zijn treffers in de play-offs). Als Huntelaar inderdaad wint, dan is hij de eerste Europeaan sinds Hakan Sükür in 1997 die beslag weet te leggen op de prijs. De trofee is ook nog nooit door een Nederlander gewonnen.


Related posts