Vertrek niet aan de orde
Emanuelson grootste Amsterdamse Talent van 2006

Urby Emanuelson is verkozen tot het grootste Amsterdamse Talent van 2006. Emanuelson nam zijn prijs; een Fanny, genoemd naar de overleden atlete Fanny Blankers-Koen, in ontvangst tijdens de Finale van de Topsport in Amsterdam. De prijs wordt in Amsterdam breed gedragen: de sportredacties van Het Parool, De Telegraaf, AT5, RTVNH, De Echo en Amsterdam Sport maken deel uit van de vakjury die de genomineerden hebben geselecteerd.

Emanuelson heeft zijn prijs te danken aan de manier waarop hij zijn talent en capaciteiten de afgelopen maanden heeft laten zien. De prijs kwam voor de Ajacied niet als een verrassing. “Ik heb een goed jaar gedraaid, waarin ik onder meer Europees kampioen ben geworden met Oranje onder 21. Dit is waarschijnlijk de laatste prijs die ik als talent in de wacht sleep. Deze Fanny krijgt een mooi plekje.”, aldus Urby Emanuelson op Ajax.nl


Emanuelson, hier in actie in het thuisduel tegen AZ

Vertrek niet aan de orde
Emanuelson denkt voorlopig nog niet aan een vertrek naar het buitenland. De twintigjarige linkermiddenvelder laat tegenover Sportweek weten dat hij het naar zijn zin heeft bij Ajax. ,,Ik wil de stap naar het buitenland niet te snel maken”, verduidelijkt de international, die onlangs in verband werd gebracht met Newcastle United.

Emanuelson heeft een bewogen jaar achter de rug. Zo won hij met Jong Oranje het jeugd-EK in Portugal en met Ajax veroverde hij de nationale beker en won hij de play-offs. Ook maakte de Amsterdammer zijn debuut in het Nederlands Elftal. Emanuelson stelt dat vooral Frank de Boer, die als trainer op stage is bij de A-selectie, belangrijk is geweest. “De Boer heeft me, vooral in verdedigend opzicht, aanwijsbaar sterker gemaakt. Dat durf ik wel te zeggen, ook al ben ik meer een dribbelaar dan hij.”

Ook Ajax als geheel heeft in de ogen van de jongeling vooruitgang geboekt. ,,Het was een iets te hardnekkig gerucht dat je van Ajax kon winnen als je ons vanaf het begin hard aanpakte. Dit seizoen hebben we daar definitief mee afgerekend”, zo besluit hij.

http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=61412

Related posts