Jaap Stam is bij Ajax weer liefhebber

Jaap Stam is zeer tevreden over de terug keer naar Nederland, zo laat hij weten tegenover Voetbal International. Stam kwam begin dit seizoen over van het Italiaanse AC Milan, en zij transfer naar Ajax lijkt een groot succes te zijn. ,,Ik ben weer liefhebber.Als centrale verdediger kan ik links en rechts corrigeren, als ik een gat zie duik ik erin. Die drang om mee te voetballen, heb ik altijd gehad. Dat komt deels doordat ik bij Milan tachtig procent van de wedstrijden als rechtsback speelde, terwijl ik liever in het centrum sta. Daar was ik prof. Nu ben ik weer liefhebber. Het plezier is absoluut groter geworden.” zegt de boomlange verdediger.

,,We deden bij AC Milan elke dag een rondo, maar Filippo Inzaghi deed vanuit zichzelf al niet mee. Want hij wist: dan sta ik toch alleen maar in het midden achter die bal aan te hollen. Hij kon niet mee in het snelle één keer raken. De grote sterren voetballen in Italië, Spanje en Engeland omdat daar enorme bedragen worden betaald, niet omdat het voetbal er zo goed is. Ik ben ervan overtuigd dat ook ploegen als AZ en FC Twente redelijk kunnen meedraaien in de Serie A.” aldus Jaap Stam.


Jaap Stam zoals we hem kennen: Een brok onverzettelijkheid!

Related posts