Door Ron Schiltmans
Column:’Leonardo kan niet mislukken’

Vandaag had ik een geheimpje willen verklappen: Leonardo komt naar Ajax. Dat zou voor iedereen een verrassing zijn, want zelfs Ajax wist het volgens mij tot gisteren nog niet. Als je namelijk eergisteren op ajax.nl zocht op “Leonardo” leverde dat nul resultaten op. Dat is toch raar? De hele voetbalwereld wist al enige tijd dat de kleine Braziliaanse pingeldoos naar Amsterdam zou komen, voor hoeveel en voor hoelang, alleen Ajax hulde zich in stilzwijgen. Want “wij zijn een beursgenoteerde onderneming”. So what? Ze gaan me toch niet vertellen dat er nog één aandeelhouder níet van op de hoogte was? Alhoewel, je hoeft niet persé om voetbal te geven om Ajax-aandelen te hebben, want geld is geld. Erg rijk zal je er echter niet van worden vrees ik, maar dat terzijde.

Gisteren volgde dan eindelijk de persconferentie om Leonardo officieel voor te stellen, maar wie had er eigenlijk nog écht interesse? Het zou pas nieuws zijn geweest als tijdens die persbijeenkomst zou zijn meegedeeld dat Leo alweer had afgezegd, want met hem weet je het maar nooit. Leek mij wel lachen. De landelijke sportpers verzameld en misschien wel een live-uitzending op tv, want Tien zendt elke voetbalscheet uit. Iedereen hangt in de perszaal een beetje verveeld rond om zo meteen het nieuws wat geen nieuws meer is officieel de wereld in te mogen sturen.

Lees verder op: http://schiltmans.de


Leonardo Vitor Santiago (23), vanaf de winterstop Ajacied

Related posts