‘Topclubs melden zich voor Luigi Bruins(19), talent wil zelf naar AZ’

Ajax, PSV, AZ en Feyenoord hebben zich bij Excelsior gemeld voor Luigi Bruins, zo wist Johan Derksen gisteravond in het tv-programma Voetbal Insite te melden. Volgens Derksen heeft de middenvelder van Excelsior een uitgesproken voorkeur voor AZ. Voor het talent zou vooral belangrijk zijn dat hij volgend seizoen aan spelen kan toekomen: ,,Bruins houdt van mooi voetbal en vindt AZ het beste bij hem passen”, aldus Derksen. Bruins is momenteel een van de meest begeerde voetballers van Nederland.

AZ zou al hebben aangeboden om Bruins komend seizoen eerst een jaar te verhuren aan een andere Eredivisieclub. De interesse van Feyenoord zou overigens het meest concreet zijn, maar de negentienjarige spelmaker zou een overgang naar De Kuip niet zien zitten. Bruins, die op Woudestein nog een contract heeft tot medio 2008, maakte dit seizoen al veel indruk en wordt gezien als een van de revelaties van de Eredivisie.

Dat heeft ertoe geleid dat vrijwel alle Nederlandse topclubs de spelmaker van Excelsior willen overnemen. Derksen vertelde dat de jeugdinternational het liefst naar een club vertrekt die aanvallend voetbal speelt. “Bruins houdt van mooi voetbal en vindt AZ het beste bij hem passen”, onthulde de hoofdredacteur van Voetbal International.

Related posts