Ajax bevestigt en presenteert aankoop Leonardo

Het was eigenlijk al bekend maar nu heeft ook Ajax de komst van Leonardo naar Amsterdam officieel bevestigd middels een persbericht. De 23-jarige Braziliaan van NAC Breda bereikte overstemming over een contract van 1 januari 2007 en tot 30 juni 2009. Ajax betaalt vanwege een clausule in zijn contract slechts 750.000 euro voor de linksbuiten, die vorige week al medisch werd gekeurd. Leonardo gaat dit seizoen bij Ajax met rugnummer 23 spelen.

Leonardo de Vitor Santiago kwam op twaalfjarige leeftijd naar Nederland om in de jeugd van Feyenoord te spelen. Het talent maakte snel naam en vijf jaar later stond hij al in het eerste van de Stadionclub. Vanwege blessures, een paspoortaffaire en zijn wispelturige karakter slaagde hij na een imponerend begin niet in De Kuip. Ook in Breda was de aanvaller niet van onbesproken gedrag. Zo kwam hij dit seizoen twee keer in aanvaring met trainer Ernie Brandts. In de voorbereiding weigerde de spits als linksbuiten te spelen. Half augustus werd hij voor een wedstrijd geschorst door de clubleiding nadat hij de training na een woordenwisseling met Brandts woedend had verlaten. Onlangs kreeg hij nog een rode kaart na een woedeuitbarsting tegen scheidsrechter Jan Wegereef. Door zijn brilajnte acties wekte hij toch de belangstelling van onder meer Ajax, PSV en Tottenham Hotspur. PSV leek aanvankelijk de beste papieren te hebben maar na gesprekken met zowel Ajax als PSV koos de Braziliaan toch voor Ajax.

De Braziliaan is dolblij met zijn overstap naar De Arena. Zijn gevoel zorgde ervoor dat hij uiteindelijk voor Ajax koos en niet voor PSV of Tottenham Hotspur. ,,De gesprekken die ik met Ajax voerde waren anders dan die met de andere clubs. Ik voelde mij bij de mensen van Ajax het prettigste. Ik kijk niet puur naar het geld, ik wil ook sportief een goed gevoel bij een club hebben. Ajax is gewoon een topclub en ik verwacht heel veel van Ajax.”

De 23-jarige oud-Feyenoorder heeft in ieder geval grote ambities. ,,Ik wil Ajax nog sterker maken. Dat we om het kampioenschap gaan strijden. Dit jaar nog, want ik denk dat Ajax PSV in de tweede helft van het seizoen nog wel kan achterhalen.” Dat hij halverwege het seizoen instapt ziet Leonardo niet als een nadeel. ,,Ik ben er zo een half jaar eerder dan de eventuele nieuwe spelers die pas in juli komen. Dan kan ik wennen aan de spelersgroep, vrienden maken en iets opbouwen met de jongens.”

Related posts