Ajax-tegenstander Werder Bremen op valreep Herbstmeister

Werder Bremen; de volgende tegenstander van Ajax in de UEFA Cup, is zondagavond op het nippertje Herbstmeister geworden in de Bundesliga. De Braziliaan Naldo bezorgde de Noord-Duitsers in de 86ste minuut met een snoeiharde indirecte vrije trap een 2-1 zege op VfL Wolfsburg. Als Werder gelijk had gespeeld, was Schalke 04 als koploper de winterstop ingegaan.

Oud-Heerenveen-speler Daniel Jensen zette Werder in eigen huis tegen Wolfsburg al na zeventien minuten op voorsprong en het leek een makkelijke avond te worden voor de Noord-Duitse club. De koploper verprutste echter kans op kans, met de gemiste strafschop van Diego in de 34ste minuut als toppunt. Wolfsburg beet zich mede ten koste van veel overtredingen vast in de wedstrijd en kwam vier minuten voor rust tegen de verhouding in terug tot 1-1. Isaac Boakye maakte het doelpunt. Kevin Hofland kreeg een van de vijf gele kaarten bij de bezoekers. In de tweede helft had Werder het een stuk moeilijker, maar Naldo maakte zijn ploeg alsnog winterkampioen. Werder ging vijf maal eerder als koploper de winterstop in en greep in drie van die gevallen de titel.

Related posts