Voorbeschouwing Excelsior-Ajax:
Opnieuw zonder Sneijder en Perez. Duel live gratis op internet!

Ajax moet het zondag in het competitie-uitduel tegen Excelsior doen zonder Wesley Sneijder. Hij liep woensdag in het UEFA Cup-duel met Zulte Waregem een bekkenblessure op. De blessure lijkt volgens de medische staf van Ajax niet ernstig, maar de zwelling zit op een pijnlijke plek. Het is nog onduidelijk hoe lang de middenvelder uitgeschakeld is. Naast Sneijder ontbreekt ook Kenneth Perez nog wegens zijn schorsing. Daartegenover staat dat Krohn Dehli weer terug is bij de groep na zijn blessure.

Het is de 15e keer dat beide teams in competitieverband tegenover elkaar staan. Van de vorige 14 edities in Rotterdam wist Ajax er 11 te winnen. Drie keer werd het een gelijkspel en nog nooit verloor Ajax. De laatste keer dat beide tegenover elkaar stonden op Sportpark Woudestein was in het seizoen 2002/2003, toen won Ajax met 0-2 (0-1) door goals van Zlatan Ibrahimovic en, huidig Werder Bremen verdediger; Petri Pasanen.

Ondanks de duidelijke cijfers in het voordeel van Ajax zijn wedstrijden in Rotterdam altijd beladen, zo nu niet anders. Zo heeft Excelsior besloten voor de laatst beschikbare kaarten voor het duel clubcardhouders van Feyenoord toe te staan een kaart te kopen. Kennelijk kan men alle steun gebruiken en lapt men veiligheidsmaatregelen daarvoor gewoon aan de laars! Dat Excelsior een verlengstuk is van Feyenoord is overduidelijk terug te zien in de selectie. Coach Ton Lokhoff heeft de beschikking over een keur aan spelers met een Feyenoord-verleden. Mitchell Piqué is wat dat betreft een opvallende uitzondering. De geboren Amsterdammer speelde tussen 1999 en 2002 vier duels in Ajax 1. Via Haarlem, RBC, TOP Oss en Cambuur Leeuwarden belandde de verdediger dit seizoen in de Maasstad.

Volg Excelsior-AJAX gratis live via internet!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken omdat, veelal Chinese, zenders wedstrijden uit onze competitie uitzenden. Ook Excelsior-Ajax zal op deze manier te volgen zijn!
Kijk hier voor meer info!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is zwaar favoriet voor de winst tegen Excelsior. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,5 keer en voor een zege van Excelsior 8,9 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,30= 19,50 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via Zie verslag
2002-2003 16-03-2003 Ajax-Excelsior 2-1 (1-1) Zie verslag

Related posts