Voorbeschouwing Zulte Waregem-Ajax:
Ajax met Babel, Perez en Sneijder in de basis

Trainer Henk ten Cate van Ajax kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Zulte-Waregem toch over Ryan Babel beschikken. De linksbuiten is tijdig hersteld van een buikgriep. De oefenmeester verklapte dinsdagavond rond de afsluitende training voor het laatste groepsduel in de UEFA-beker in Gent dat hij ook een beroep op Wesley Sneijder en Kenneth Perez doet. Beide middenvelders ontbraken de afgelopen weken bij Ajax omdat ze in verschillende duels de arbitrale leiding beledigden. Ten Cate wil dat beide middenvelders spelritme houden. Voor de thuisblijvers: Het duel wordt om 20:30uur live uitgezonden via RTL7


Babel was afgelopen zondag tegen AZ niet te stoppen op links

Geen onderschatting
Ten Cate onderschat Waregem niet Ten Cate gaat naar Belgie om te winnen, maar onderschat Waregem zeker niet, zo meldt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Wij zijn Ajax: we gaan naar België om die match te winnen, anders doen we nooit. We gaan heus niet het veld opstappen met als enige bedoeling een pandoering te vermijden. Nee, we onderschatten Zulte Waregem niet. Ik weet alles van die club. Mijn assistenten zijn Zulte Waregem een paar keer gaan scouten. Ik heb thuis ook zo’n digitaal kastje waarmee ik het Belgische voetbal kan volgen. Zulte Waregem is dit seizoen al vaak ongelukkig geweest in zijn wedstrijden. Ze verdienden al meer punten. Zaterdag hebben ze wel weer een knappe zege behaald tegen Lokeren.”

Ajax kwalificeert zich bij een nederlaag van minder dan vijf doelpunten verschil voor de derde ronde van de UEFA-beker. Bij een zege op de nummer elf van de Belgische competitie stuiten de Amsterdammers na de winterstop op een afvaller uit de Champions League. Ajax treft in de volgende ronde een groepswinnaar uit de UEFA-beker wanneer de ploeg als derde eindigt.

De afvallers uit de Champions League zijn al bekend:
Werder Bremen, Spartak Moskou, Bordeaux, Shakhtar Donetsk, Steaua Boekarest, Benfica, CSKA Moskou, AEK Athene

De groepswinnaars van de UEFA Cup worden komende week pas bekend, de volgende clubs zijn de belangrijkste kandidaten die Ajax in dat geval zou kunnen treffen:
Newcastle United, Panathinaikos, Nancy of Blackburn, Parma, Sevilla, Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers

Ajax traint vanavond (dinsdag), volgens de traditie, nog een keer in het stadion van Zulte Waregem. Deze training is besloten. Fans die zich toch rondom het stadion begeven, zullen worden aangehouden, zo werd aangekondigd.

Huidige stand groep F:
1. Espanyol 3- 9 (10- 2)
2. Zulte Waregem 3- 6 ( 9- 8)
3. AJAX 3- 4 ( 3- 2)
4. Sparta Praag 4- 4 ( 2- 5)
5. Austria Wien 3- 0 ( 1- 8)

Hard optreden
De politie van Gent zal het woensdag rond Zulte Waregem-Ajax hard optreden tegen supporters van Zulte Waregem die met rood-witte vlaggen zwaaien of voorwerpen met deze kleuren bij zich hebben (zie eerder bericht).

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is zwaar favoriet voor de winst tegen Zulte. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,7 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,35 keer en voor een zege van Zulte 5 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,70= 25,50 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts