Danny Blind 9 maanden zonder rijbewijs

Danny Blind mag de komende tijd niet achter het stuur van zijn auto kruipen. Het rijbewijs van de oud-Ajacied is voor negen maanden in beslag genomen, liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie woensdag weten. De 45-jarige Blind kan nog bezwaar indienen tegen de maatregel van justitie. Het OM kon nog niet zeggen of Blind zich voor de rechter moet verantwoorden voor het ongeluk dat hij vorige week veroorzaakte bij de ArenA in Amsterdam (zie bericht).

Onder invloed van alcohol reed hij een 48-jarige vrouw aan die in haar auto met pech langs de weg stond. De vrouw raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer uit het wrak worden geknipt. Met borst- en rugklachten werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Het 2-jarig kindje van de vrouw, dat ook in de auto zat, bleef ongedeerd.

Na een blaastest bleek Blind drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Meteen al na het ongeluk kreeg hij een rijverbod opgelegd van negen uur. Een dag later betuigde de oud-Ajacied openlijk spijt van het verkeersongeval.

Related posts