Column Ron Schiltmans: Mijn dierbaar Ajax

Ik meende je zondagmiddag eindelijk weer te herkennen en dat was niet alleen omdat je sinds lange tijd weer eens van links naar rechts begon. Je leek AZ net zo weergaloos van de mat te gaan spelen als ik al sinds 1982 regelmatig van je gewend was. AZ was bij een vrije trap de draad kwijt en hun buitenspelval mislukte ontroerend mooi. Heitinga en Huntelaar konden op hun gemak dobbelen om wie hem in mocht schieten en het lukte hen bijna nog om te missen, verbaasd als ze waren over zoveel vrijheid. Waar waren de Alkmaarse verdedigers? Ze waren door jouw overrompelende spel even helemaal de weg kwijt. Op de plek waar Heitinga zo vrij stond, was Steinsson de aangewezen persoon om hem van scoren af te houden, maar hij deed alsof zijn neus bloedde. Dat deed hij trouwens opvallend goed. Niet van echt te onderscheiden.

Lees verder…

Related posts